vineri , 24 ianuarie 2020

Ciobanii din Franța știu să-și apere modul de viață! Protest cu mii de oi în centrul orașului Lyon

Mii de oi au ajuns la această oră în centrul orașului Lyon din Franța, unde se desfășoară unul din marile proteste ale fermierilor din Alpi. Păstorii demonstrează împotriva felului dezastruos în care este gestionat efectivul de carnivore mari -urși,lupi,etc- și pentru a-și proteja stilul de viață pastoral.

Demonstrația se desfășoară chiar la această oră și a adunat sute de fermieri francezi care și-au adus efectivul de animale în piața centrală a orașului. Unii dintre ei au parcurs cu turmele zeci de kilometri și nu dau înapoi atunci când le sunt lezate drepturile și stilul de viață.

Potrivit statisticilor, în Franța s-au înregistrat aproximativ 10.000 de atacuri ale lupilor asupra oilor și vacilor aflate la pășunat în munții Alpi, soldate cu tot atâtea animale ucise. Fermierii nu mai suportă pagubele produse de animalele sălbatice și cer oficialilor să reglementeze urgent situația prin legi clare, care să îi protejeze și care să le asigure continuitatea modului de viață pastoral.

STOP AU MASSACRE ! ( STOP MASACRULUI !-trad.) scrie pe pancartele acestora și cer autorităților să își propună ca obiectiv zero atacuri asupra turmelor de animale.

În paralel cu demonstrația fermierilor, tot în orașul Lyon este programată și o demonstrație a organizațiilor apărătorilor drepturilor animalelor sălbatice.

În zilele următoare este programată semnarea oficială a PLANULUI LUP-2018-2023,document care prevede managementul efectivului de lupi din Franța pentru următorii 5 ani, document care, spun fermierii, îi afectează prin măsurile ce li se impun și față de care au organizat această manifestație.

 

2 comments

 1. Hey! I know this is somewhat off topic but I was wondering
  which blog platform are you using for this site?
  I’m getting tired of WordPress because I’ve had problems with
  hackers and I’m looking at options for another platform.
  I would be great if you could point me in the direction of a good
  platform.

 2. I’m curious to find out what blog system you have been utilizing?
  I’m experiencing some small security problems with
  my latest blog and I would like to find something more safe.
  Do you have any solutions?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.