sâmbătă , 23 ianuarie 2021

Obstea manastirii Cormaia va invita duminica, 29 mai, la un eveniment cu mare incarcatura spirituala

De 400 de ani Manastirea Cormaia este un simbol al crestinismului ortodox de pe Valea Somesului. A trecut prin momente de cumpana,fiind incendiata in timpul generalului Bucow, iar calugarii care vietuiau aici au fost obligati sa fuga si sa isi gaseasca adapost in alte parti. In ultimii 20 de ani aici s-a inchegat o obste formata din 21 de maicute, sub ascultarea preotului duhovnic protosinghel Nicodim Sangeorzan si a staretei stavrofora Ecaterina Ghiran.

In data de 29 mai 2016 va avea loc un eveniment plin de incarcatura duhovniceasca si emotionala-  slujba de sfinţire a bisericii cu hramul „Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul” a Mănăstirii Buna Vestire Cormaia, la care sunt invitati a lua parte toti cei dornici sa fie alaturi la un moment unic pentru asezamantul ortodox.

Slujba va fi oficiată de către I.P.S. Andrei Andreicuţ, Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului împreună cu P.S. Macarie Drăgoi, Episcopul Europei De Nord, I.P.S. Arsenie de Sviatogorsk şi P.S. Longin de Bănceni din Ucraina.

Programul manifestarilor:

– la ora 8.30 va avea loc primirea ierarhilor;
– începând cu ora 9.00 se va oficia slujba de sfinţire a bisericii cu hramul „Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul”;
– la ora 10.00 se va oficia Sfânta Liturghie.