sâmbătă , 23 ianuarie 2021

Se conturează un tun imobiliar, pe bani publici, la Sângeorz-Băi

Nu mă mai uimește nimic, mai ales când e vorba de aleșii locali din județul nostru. Zicea, tare bine nea Vasile, un bătrân trecut prin viață, că „Ăștia-s tăți puși pe căpătuială,ciolanul tot ciolan rămâne. L-or ros ăia mai burtoși de până acuma,dar la cățăii ăștia tineri tot le-o mai rămas ceva de supt.” Și mare dreptate are!

Vorbim de cazul afacerilor imobiliare necurate de la Sângeorz-Băi, aplicat pe ceea ce spune însuși primarul orașului, Traian Ogâgău, la postul local de televiziune, constatând că, până la urmă, pasărea pe gura ei piere. N-am urmărit emisiunea, am analizat o postare apărută pe facebook, distribuită de un parlamentar bistrițean.Vă invit să o urmăriți(durează vreo trei minute) și să tragem împreună concluzii logice.

Posted by Daniel Suciu on Donnerstag, 8. Juni 2017

Înțelegem, așadar, că Traian Ogâgău a pus mâna pe Policlinica Veche din Sângeorz-Băi, printr-un artificiu simplist, dar care îl aruncă, potrivit ceea ce susține domnia sa, în cel mai flagrant caz de incompatibilitate și-am să mă explic.

Potrivit primarului, acesta a luat legătura cu proprietara imobilului, o bătrână stabilită în SUA(nu America, cum zice edilul.America e un continent și termenul e folosit incorect, lucru impardonabil din partea unui absolvent de facultate de Geografie).Femeia căuta în instanță, de câțiva ani, recuperarea imobilului, în calitate de moștenitor, imobil aflat și el într-o stare deplorabilă, dar totuși valoros prin poziționare și suprafața de teren pe care e amplasat, mai bine de 600 mp, în buricul stațiunii.

Aici intervine marea coțcăreală!

Traian Ogâgău spune că ar fi dorit să rezolve problema imobilului respectiv prin cumpărare, pentru domeniul public al orașului. Dar, ce să vezi? La o valoare de 17.000 de euro, potrivit unui raport de evaluare, în timp ce bătrâna voia 47.000. Și atunci, în generozitatea sa, Ogâgău a scos frumușel din buzunarul propriu 37.000, cu care i-a închis proprietarei gura! Deci, o negociere fructuoasă, care a dus la diminuarea pretului cerut de vânzător cu UN SFERT! Pentru domnia sa, nicidecum în favoarea Primăriei.

Însă, pentru noi, filmul expus de edil este neverosimil!Mai degrabă, lucrurile stau în felul următor: Primarul orașului știa destul de bine care era starea imobilului, etapa procesuală și, bineînțeles, piața imobiliară și valoarea reală la care se fac tranzacțiile cu terenuri în zona respectivă. Așadar, n-a stat pe gânduri și a pornit negocierile cu proprietara(prin avocata ei, înțelegem). Dacă până aici lucrurile mai sunt cum sunt, de-aici începe haiduceala. Disimulând adevăratele intenții sub umbrela funcției pe care o deține, primarul a solicitat-cu siguranță din bani publici- întormirea unui raport de evaluare, din care rezulta o suma de 17.000 de euro.Fapt care îl avantaja foarte, foarte bine! Și care, dealtfel, îi dădea posibilitatea negocierii de la un nivel foarte scăzut al valorii și care îi permitea acestuia să jongleze în sens cât mai benefic propriului portofel.

Cu raportul de evaluare(nu știm dacă întocmit corect sau mistificat, poate o să aflăm cândva și acest aspect), Ogâgău a mers la Cluj, pentru negocierea directă. De fapt, la Cluj-Napoca, asta dacă discuțiile nu s-au purtat în vreo comună. Municipiul poartă numele Cluj-Napoca! Denumirile aste compuse, tare sunt complicate, mai ales când apari la televizor!

De-aici încolo, lucrurile sunt simple. S-a negociat ce s-a negociat și atât vânzătorul, cât și cumpărătorul, au ajuns la o înțelegere, pentru suma de 37.ooo de euro.

Doar că, ce să vezi? Între timp cumpărătorul-Primăria Orașului Sângeorz-Băi, reprezentată LEGAL prin primarul Traian Ogâgău, s-a pierdut!! Cumpărătorul final rămânând persoana fizică Traian Ogâgău! Oare tot legal, corect și pentru interesul comunității s-a petrecut metamofroza asta subtilă și subită? Nu știm, constatăm doar, analizând logic afirmațiile domnului primar.

Fără să o lungim prea mult și fără să arătăm alte conotații legale-nu este rolul nostru- spunem însă, fără să greșim că, dacă lucrurile s-au întâmplat așa după cum însuși primarul le prezintă, ne aflăm în faza unui caz FLAGRANT de INCOMPATIBILITATE! Primarul Traian Ogâgău NU AVEA CE CĂUTA LA NEGOCIERILE ACESTEA, NU AVEA NICIUN MOTIV SĂ CUMPERE ÎN NUME PERSONAL UN IMOBIL PENTRU CARE PORNISE NEGOCIERI ÎN NUMELE ȘI PENTRU PRIMĂRIA SÂNGEORZ-BĂI!

N.Aut : Raționamenul nostru poate să nu fie conform cu realitate, dar LOGICA lucrurilor și analizând în mod firesc „pe materialul clientului” ,derularea evenimentelor, nu ne duce decât la această concluzie.Ne cerem scuze anticipat pentru orice lezare a imaginii primarului Traian Ogâgău, dar în acest caz îi cerem să nu dezinformeze și să-și pună la punct aptitudinile de comunicare, că altfel ajungem să ne lătrăm printre ostrețele gardului.