vineri , 24 ianuarie 2020

Subvenţiile APIA 2018. Întârzierea, din păcate, un lait-motiv care tinde să devină perpetuu

Anul 2017 a adus după raportările oficiale, pentru un număr de peste 31.600 de fermier subvenţii de aproape 40 milioane euro, la nivelul judeţului nostru.

Deşi ultimii ani au reliefat problemele cu care se confruntă atât fermierii cât şi APIA, în acordare subvenţiilor, în speţă aici ne referim la întârzierea depunerii cererilor de subvenţii, persistă încă „un sprit” de a ne lăsa pe ultima sută de metri, în problema depunerii documentelor.

Cel puţin trei mari probleme concură la această situaţie.

Prima, este gradul de fărmiţare a proprietăţii, existând doar în jur de 350 de mari fermieri care lucreză suprafeţe mai mari de 50 ha. Aceştia îşi permit şi suportarea de cheltuieli cu personalul care întocmeşte la timp documentaţia.

A doua problemă ar fi lipsa de informare, încă persistentă, la nivelul micilor fermieri( de obicei care sunt şi în vârstă), în principal din zonele îndepărtate ale judeţului.

A treia problemă ar fi una tehnică determinată de suprapuneri în anumite zone ale terenurilor şi/sau delimitarea clară a acestora.

Încercând să preîntâmpine problemele de întârziere a depunerilor cererilor, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură a decis să aibe în zilele de 30 aprilie şi 1 mai program normal cu publicul.De asemenea, sâmbetele din fiecare săptămână, pot fi folosite de fermieri pentru a ajunge la centrele locale.Potrivit inginerului Florin Căpraru- director executiv adjunct APIA BN, în cel mult 20 de minute, cererile de plată pentru subventiile pe suprafață pot fi completate si depuse.

Astfel până la data de 02 mai 2018, inclusiv, se depun Cererile de solicitare a ajutorului de stat în sectorul creşterii animalelor, conform prevederilor H.G. nr. 1179/2014, cu modificarile si completarile ulterioare.

Pentru subvenţiile pentru teren data limită de depunere a Cererilor Unice de Plată este 15 mai 2018, iar pentru utilizarea eficientă a timpului de lucru APIA roagă fermierii să se prezinte la data și ora la care sunt programați conform invitației primite.

Conform unor date parţiale ar exista peste 4000 de fermieri care nu ar fi depus până la data de 27 aprilie 2018 cererile de subvenţii. Precizăm ca APIA Bistriţa cu toată bunăvoinţa nu poate prelucra mai mult de 500 – 600 de cereri pe zi cu program extins. În această situaţie nu ne rămâne decât să facem un apel către fermierii din judeţ să se grăbească la depunerea cererilor pentru subvenţiile la care au dreptul.

redactor: Mihai Bogdan

30 comments

 1. As the admin of this web site is working, no hesitation very soon it will be well-known, due to its
  feature contents.

 2. This piece of writing is in fact a nice one it helps new the web viewers, who are
  wishing in favor of blogging.

 1. Pingback: murang a university of technology

 2. Pingback: Free Ads

 3. Pingback: Viagra online

 4. Pingback: icl news

 5. Pingback: here

 6. Pingback: Local vape shop

 7. Pingback: rampant rabbit ears vibrator

 8. Pingback: THC Cartridge

 9. Pingback: serial-video-film-online

 10. Pingback: serial

 11. Pingback: Hydrocodone for Sale

 12. Pingback: shipping container house

 13. Pingback: tvrv.ru

 14. Pingback: 1plus1serial.site

 15. Pingback: #1plus1

 16. Pingback: 1plus1

 17. Pingback: 2020

 18. Pingback: Raja Poker Online

 19. Pingback: walmartone

 20. Pingback: pakistani bridal dresses

 21. Pingback: fda registrierung

 22. Pingback: Corporate logo design

 23. Pingback: where to buy orthodox icons

 24. Pingback: buy instagram followers

 25. Pingback: wand massager

 26. Pingback: Tile contractor

 27. Pingback: vape stores near me

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.