vineri , 27 noiembrie 2020

Fermierii cu exploatații în control APIA și-au învățat lecția

Controalele din ultimele două luni în exploatațiile agricole aflate în control APIA nu au identificat probleme majore în ce privește înregistrarea animalelor.Un singur fermier din județul Bistrița-Năsăud a primit avertisment.

În lunile octombrie-noiembrie 2016, în conformitate cu prevederile Ordinului nr. 352 din 10 februarie 2015 – pentru aprobarea normelor privind ecocondiţionalitatea în cadrul schemelor şi măsurilor de sprijin pentru fermieri in România, Autoritatea Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, prin unităţile din subordine, au efectuat controale pentru verificarea respectării cerinţelor legale privind identificarea şi înregistrarea animalelor, la exploataţiile prinse în eşantionul de control, generat de APIA. Astfel, inspectorii DSVSA-BN au efectuat un numar de 228 inspecţii în exploataţii, în urma carora s-a aplicat 1 avertisment pentru deficienţe privind identificarea ovinelor se arată într-un comunicat al instituției.

Totodată, DSVSA BN împreună cu Inspectoratul Judeţean de Poliţie Bistriţa-Năsăud a organizat şi desfăşurat controale pentru verificarea respectării normelor şi cerinţelor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, precum şi activităţi specifice de prevenire şi combatere a ilegalităţilor privind comercializarea produselor alimentare.
A fost dispusă reţinerea oficială şi dirijarea spre distrugere a cantităţii de 47,49 kg produse alimentare neconforme.