vineri , 27 noiembrie 2020

Olandezii au grijă de școala din Agrieș

Asociatia Comunitarium marchează finalizarea celei de-a doua etape a proiectului dedicat școlii din Agries. Prima etapa s-a încheiat în luna septembrie, prin amenajarea grupurilor sanitare în interiorul clădirii scolii, alaturi de voluntari olandezi din fundația Hulp Roemenie.

Cea de-a doua etapa a constat din amenajarea completă a unei biblioteci cu specific tehnic într-una din sălile de clasă neutilizate.

Astfel, mai întâi am reamenajat cu finisaje moderne sala de clasă,spune Mihai Oprea-reprezentant al asociației-deoarece se afla într-o stare avansată de degradare. Apoi am adus mobilierul necesar bibliotecii și un prim lot de cărți. În ultima fază, finalizată în luna decembrie, am dotat biblioteca cu un total de 4000 de volume de literatură școlară și tehnică, școala având profil tehnologic. Pentru îmbunătățirea accesului elevilor la informație, am dotat biblioteca și cu două laptop-uri.

Demersurile asociației nu se opresc aici, întrucât au fost identificate și alte necesități ale scolii din localitatea Agrieș( încălzire centralizată, acoperiș modern etc. ), aspecte care vor fi remediate pe parcursul anului 2017, în diverse parteneriate românești și internaționale.